10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ

10 Kasım 2023 10:30 Pazaryeri Belediyesi

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yılı dolayısıyla anma törenleri gerçekleştirildi.

Pazaryeri’nde anma etkinlikleri kapsamında, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saat 09.05’te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan programda, Atatürk Ortaokul Müdürü Bilal Çoğul’ un günün mana ve önemini anlatan konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı şiir, kompozisyon ve gösterileri yapıldı. Ardından Atatürk ve 10 Kasım’la ilgili şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Törene, Pazaryeri Kaymakamı Ahmed Tayyib Kahraman, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Nazire Ural, İlçe Jandarma Komutanı Recep Kuş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Haber: İbrahim Öztosun(AA)