10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

10 Kasım 2021 11:09 Pazaryeri Belediyesi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü münasebetiyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni düzenlendi.

Çelenk Sunma Töreni Hükümet Konağı önünde İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasının ardından Saat 09:05 geçe bayraklar yarıya indi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Belediye Kültür Merkezi salonunda Pazaryeri Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan törene geçildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma, Milletvekillerinin mesajlarının okunması, ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren şiir ve kompozisyonların okunması, okul korosu tarafından seslendirilen türkülerin ardından Atatürk oratoryosu sunuldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle anma töreni sona erdi.

Törenlere, Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Jandarma Bölük Komutanı Recep Kuş, İlçe Emniyet Amiri Emrah Turan, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Daire ve Okul Müdürleri, Öğrenciler ve İlçe Halkı katıldı.